Várd el

Jakab 4,2-3
Kívántok [valamit], és nincs néktek: gyilkoltok és irígykedtek, és nem nyerhetitek meg; harcoltok és háborúskodtok; és nincsen semmitek, mert nem kéritek.
Jak 4:3 Kéritek, de nem kapjátok, mert nem jól kéritek, hogy gerjedelmeitekre költsétek azt.

Nincs, mert nem kéred, kéred, de nem kapod, mert rosszul kéred.
Vajon a szükségeid be vannak töltve most? Ha nem, akkor miért nem?

Isten Igéje szerint vagy azért, mert egyáltalán nem imádkoztál ezzel kapcsolatban, vagy ha mégis, akkor rosszul.

Mit is jelent rosszul imádkozni? Nagyon sok esetben egyszerűen azt, hogy úgy imádkozol, hogy nem várod el az eredményt. Te is tudod, hogy nagyon sok hívőnél ez a helyzet. Úgy használják az imádságot, mint egyfajta szellemi műcsontot. Csak játszadoznak vele. „Nem valószínű, hogy számít valamit – gondolják -, de ki tudja? Végül is meg lehet próbálni.”

Ha így imádkozol, akkor sürgősen változtasd meg a hozzáállásodat! Vedd nagyon komolyan az imádkozást. Ne imádkozz csak azért, mert illendő. Ne imádkozz azért, mert a gyülekezetben mindig is imádkozni szoktál egy adott időben. Azért tedd, hogy változások történjenek.

Kezdj imádkozni Jézus nevében, Isten Igéjének megfelelően, és várd, hogy minden egyes alkalommal az eredménye megjelenjen az életedben. Hogy megkapod, amiért imádkoztál. Nem túl vakmerő dolog ez? Nem. Hanem bátor! S neked igei felhatalmazásod van, hogy bátor légy.

Isten Igéje alapján állandó meghívód van a mennyei Atyádtól, hogy „gyere bátran a kegyelem trónszékéhez, hogy irgalmat nyerj.” (Zsid 4,16.) Az a szó hogy nyerj, a teljes bizonyosság szava. A szótár szerint azt jelenti: „tulajdonosává válni valaminek, tulajdont szerezni valami felett”.

Tehát imádkozz. És várd el, hogy a tulajdonosa leszel annak, amire szükséged van, amiért imádkozol. Nemcsak néha, egyszer, hanem minden alkalommal! És ha az imád megválaszolatlan marad, ne morogj magadban: „hát, úgy gondolom, soha nem lehet tudni, Isten mit akar tenni!” Ragadd meg a problémát két kézzel! Menj Istenhez imában, Isten Igéjében, jöjj rá, hol hibáztad el, és korrigálj.

Ha Isten elé helyesen járulsz, vagyis az Ő Igéje alapján, szellem által inspirált imádsággal, akkor pontosan fogod tudni, hogy Ő mit fog tenni. Válaszolni fog neked, be fogja tölteni a szükségeidet, pontosan úgy, ahogy kérted. Várd el Tőle, hogy így fog tenni már ma.

Fordította: Orbán Tibor
Kenneth Copeland Ministry által engedélyezett fordítás

1János levél 5,4-15
1Ján 5:4 Mert mindaz, ami az Istentől született, legyőzi a világot; és az a győzedelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk.
1Ján 5:5 Ki az, aki legyőzi a világot, ha nem az, aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?!
1Ján 5:6 Ez az, aki víz és vér által jő vala, Jézus a Krisztus; nemcsak a vízzel, hanem a vízzel és a vérrel. És a Lélek az, amely bizonyságot tesz, mert a Lélek az igazság.
1Ján 5:7 Mert hárman vannak, akik bizonyságot tesznek a mennyben, az Atya, az Íge és a Szent Lélek: és ez a három egy.
1Ján 5:8 És hárman vannak, akik bizonyságot tesznek a földön, a Lélek, a víz és a vér; és ez a három [is] egy.
1Ján 5:9 Ha elfogadjuk az emberek bizonyságtételét, az Isten bizonyságtétele nagyobb: mert az Isten bizonyságtétele az, amellyel bizonyságot tett az ő Fiáról.
1Ján 5:10 Aki hisz az Isten Fiában, bizonyságtétele van önmagában. Aki nem hisz az Istennek, hazuggá tette őt; mert nem hitt abban a bizonyságtételben, amellyel bizonyságot tett Isten az ő Fiáról.
1Ján 5:11 És ez az a bizonyságtétel, hogy örök életet adott nékünk az Isten és ez az élet az ő Fiában van.
1Ján 5:12 Akié a Fiú, azé az élet: akiben nincs meg az Isten Fia, az élet sincs meg abban.
1Ján 5:13 Ezeket írtam néktek, akik hisztek az Isten Fiának nevében, hogy tudjátok meg, hogy örök életetek van, és hogy higyjetek az Isten Fiának nevében.
1Ján 5:14 És ez az a bizodalom, amellyel ő hozzá vagyunk, hogy ha kérünk valamit az ő akarata szerint, meghallgat minket:
1Ján 5:15 És ha tudjuk, hogy meghallgat bennünket, akármit kérünk, tudjuk, hogy megvannak a kéréseink, amelyeket kértünk ő tőle.

Share
Tagged on: ,

Vélemény, hozzászólás?


UA-6786688