Micsoda jövő

Ef 2,6-7 És együtt feltámasztott és együtt ültetett a mennyekben, Krisztus Jézusban: Hogy megmutassa a következendő időkben az Ő kegyelmének felséges gazdagságát hozzánk való jóságából a Krisztus Jézusban.

Egész életemben azt mondták nekem, Isten azért mentett meg minket, hogy mikor a mennybe kerülünk, akkor úgy tudjuk eltölteni az örökkévalóságot, hogy imádjuk és dicsérjük Őt. De tudod, ez nem így van!

Nagyszerűen hangzik, de valójában ez csak valakinek a kitalációja. Isten nem önző. Épp ellenkezőleg! Ő az, aki igazán adni akar. Aki igazán szeretni akar. Semmit sem tesz azért, hogy majd viszonzást kapjon.

Akkor miért mentett meg minket? Isten Igéje világosan elmondja nekünk: azért tette, hogy az elkövetkezendő korokban meg tudja mutatni nekünk az Ő kegyelmének túlcsorduló gazdagságát.

Gondolj csak bele! Isten azzal fogja tölteni az örökkévalóságot, hogy neked és nekem az Ő kegyelmének gazdagságát fogja megmutatni.

Ez az ok, amiért Jézust elküldte ebbe a világba. Annyira szerette a világot, hogy az Ő egyszülött fiát adta. Isten odaadta Jézust, hogy ne Ő legyen az egyedüli Fiú! Azért küldte el Jézust, hogy több fia legyen, akiket szerethet, és akiknek adhat. És már előre eltervezte, hogy az elkövetkezendő világkorszakokban így fog tenni.

Hívőként neked van a legdicsőségesebb jövőd, amit valaha bárki is kérhetett volna. Azonban ne várj addig, amíg megkapod ezt a dicsőséget, hogy élvezd azt. Számodra ez már most is hozzáférhető. Te már a mennyei helyeken vagy leültetve!

Fordította: Orbán Tibor
Kenneth Copeland: Faith to faith c. könyvéből
K. Copeland Ministry által engedélyezett fordítás

Ef 2,1-8.
Ef 2:1 Titeket is [megelevenített], akik holtak valátok a ti vétkeitek és bűneitek miatt,
Ef 2:2 Melyekben jártatok egykor e világ folyása szerint, a levegőbeli hatalmasság fejedelme szerint, ama lélek szerint, mely most az engedetlenség fiaiban munkálkodik;
Ef 2:3 Akik között forgolódtunk egykor mi is mindnyájan a mi testünk kívánságaiban, cselekedvén a testnek és a gondolatoknak akaratját, és természet szerint haragnak fiai valánk, mint egyebek is:
Ef 2:4 De az Isten gazdag lévén irgalmasságban, az Ő nagy szerelméből, mellyel minket szeretett,
Ef 2:5 Minket, kik meg voltunk halva a vétkek miatt, megelevenített együtt a Krisztussal, (kegyelemből tartattatok meg!)
Ef 2:6 És együtt feltámasztott és együtt ültetett a mennyekben, Krisztus Jézusban:
Ef 2:7 Hogy megmutassa a következendő időkben az Ő kegyelmének felséges gazdagságát hozzánk való jóságából a Krisztus Jézusban.
Ef 2:8 Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;

Share

Vélemény, hozzászólás?


UA-6786688