Az igazi Gyógyszer – Kenneth E. Hagin

Fiam, az én szavaimra figyelmezz, az én beszédimre hajtsad füledet. Ne távozzanak el a te szemeidtől, tartsd meg ezeket a te elmédben. Mert életök ezek azoknak, akik megnyerik, és egész testöknek egészség. (Példabeszéd 4,20-22) Isten Igéje gyógyszer Az új Strong konkordancia szerint a Példabeszéd 4,22-ben szereplő héber egészség szó valójában gyógyszert jelent. Más szavakkal ez az Ige így hangzik: „… ezek (Isten Igéje) élet azoknak, akik megtalálják azt, és gyógyszer egész testüknek. Figyeljük meg, hogy ez az Igerész így kezdődik: „Fiam, figyelj az én szavaimra…”

Mit is jelent figyelni Isten szavára? Azt, hogy Isten Igéjét helyezed az első helyre az életedben. Utána az Ige azt mondja, hajtsd a füleidet az Ő beszédére, vagy más szavakkal: hallgasd azokat. Végül az Ige azt mondja nekünk, hogy az Ő Igéjét tartsuk szívünk közepében. Tehát három dolgot mond nekünk Isten, hogy mit is tegyünk az Ő Igéjével: figyelj rá, tedd az első helyre az életedben. Hallgasd, és tartsd meg azt a szíved közepén. Miért is mondja nekünk ezt az Úr a 4,22-ben: „mert ezek (Isten beszéde) élet azoknak, akik megtalálják, és egészség (gyógyszer) egész testüknek.” Én hiszek ebben. Isten szava gyógyszer. Van Istennek gyógyszere? Igen. És mi az? Hát az Ő Igéje! Az Ő Igéje gyógyszer az egész testednek. Ez azt jelenti, hogy jó a gyomorbajokra, vérbetegségekre, egész testedre – májra, vesére, szívre, szemeidre, füleidre, orrodra, szádra, és így tovább!

Megvallás: Én figyelek Isten Igéjére. Első helyre teszem az életemben. Hallgatom, szívem közepében tartom, Isten szava gyógyszer egész testemnek! Fordította Orbán Tibor „Health food” (Egészséges étel) c. könyvből

Tagged on: , , ,

Vélemény, hozzászólás?


UA-6786688