Üdvösséged imája

Ha szeretnéd Jézus Krisztust befogadni a szívedbe, és személyes kapcsolatban lenni és maradni Vele,  a Megváltóddal, aki odaadta érted az életét, hogy neked bűnbocsánatod és így szabad bejárásod legyen a Királyi trónhoz, és örökéleted – ennek nagyon egyszerű módja, ha szívedből elmondod a következő imát:

„Istenem, én most Jézus Krisztus nevében jövök Hozzád. Köszönöm, hogy odaadtad értem egyszülött Fiadat a kereszten. Köszönöm, hogy az üdvösséget olyan egyszerűvé tetted, hogy azt mondtad, mindaz, aki hisz Jézus Krisztusban, mint Megváltóban, az üdvözülni fog, és örök életet nyer.

Én hiszek Benned Úr Jézus! Köszönöm, hogy otthagytad a Menny dicsőségét, hogy szent és bűntelen létedre vállald a kereszthalált, engedted kiontani a véredet azért, hogy én a te sebeidben meggyógyuljak, és örök életet nyerjek. Köszönöm, hogy ennyire szerettél. Kérlek, bocsásd meg a bűneimet.

Kérlek, légy Úr az életemben! Átadom magam teljesen neked. Kérlek, gyógyíts meg, szabadíts meg minden kötelékből, minden igából, amely fogva tart. Köszönöm, hogy azért jöttél, hogy lerontsd az ördög minden munkáját. Uram, én szabad kezet, teljes hatalmat adok neked, hogy ezt megtedd. Ezentúl Veled, és Neked akarok élni.

Kérlek, tölts be engem túlcsordulásig Szent Szellemeddel, és taníts engem, vezess engem. Nyisd meg előttem a Bibliát, szent Igédet, és szólj hozzám, hogy tovább tudjak menni a keskeny úton. Ámen.”

A Biblia szerint „szívből hiszünk az igazságra, és szájjal teszünk vallást az üdvösségre”. Tehát ha szívből mondtad, és hiszed is, amit mondtál, akkor – azt mondja Isten Igéje -, átkerültél a sötétség, az ördög hatalmából Isten országába. A státuszod megváltozott, ezután már nem csupán Isten teremtménye, hanem szeretett gyermeke lettél (János evangélium első fejezete), egy megigazult ember, aki nem önnön jócselekedetei, vagy becsületessége miatt, hanem Jézus kiontott vérén át mehet bármikor a kegyelem királyi trónja elé, hogy alkalmas időben való kegyelmet nyerjen, és segítséget találjon.

És többé nem leszel egyedül. A Mindenható, Teremtő Isten szent Szelleme vett benned lakozást, és általa Jézus költözött a szívedbe. Tedd Őt valóban Úrrá az életeden. A hétköznapokban is. Akkor tud igazán, teljhatalommal beavatkozni az életedbe. Imádkozz minden nap, olvasd a Bibliát, és keress Isten Szellemétől újjászületett testvéreket, közösséget.

Share
Tagged on: ,

One thought on “Üdvösséged imája

  1. torokildiko

    ámen! nagyon jó ima! köszönöm hogy elolvashattam! legyél nagyon áldott! üdv: ildikó

Vélemény, hozzászólás?


UA-6786688