Növeld a befogadóképességed

Szélesítsd ki sátorod helyét, és hajlékidnak kárpitjait terjesszék ki; ne tiltsd meg; (Ézsaiás 54: 2)

Isten sok áldást tartogat a számodra! Olyan kegyelem van Nála a jövődet illetően, amit soha el sem képzeltél. Olyan helyekre akar elvinni, amelyekről soha nem is álmodtál. De ahhoz hogy mindezekből az áldásokból részesülhessünk, növelnünk kell a befogadóképességünket.

Gondolkodj el erről: ha van egy egygallonos (kb. 5 literes) vödröd, és valaki ötven gallont akar neked adni, akkor a probléma nem az ellátással van.

A probléma az, hogy nincs elég kapacitásod, hogy átvedd az ötven gallont. De ha megszabadulsz attól a kicsi konténertől, és szerzel valami nagyobbat, akkor képes leszel többet átvenni. Ha azt gondoljuk, hogy már elértük a határainkat, a probléma nem az, hogy Istennél nincsenek meg az anyagi javak, vagy hogy nincs meg a képessége.

A probléma az, hogy a mi „konténerünk” túl kicsi. Ki kell tágítanunk a látásunkat, és helyet kell készítenünk az új dolgoknak, amelyek Istennél vannak számunkra. Ez legyen a hozzáállásunk: „Bár a gazdagság itt lent van, de tudom, hogy Isten még mindig a trónon ül. Tudom, hogy bárhova is megyek, az Ő jósága és irgalma követ engem.” Amikor így gondolkozol, akkor növeled a befogadóképességedet, hogy azt a bővölködő életet élhesd, amit Ő tartogat számodra.

Ima a mai napra:

Mennyei Atyám, ma elhatározom, hogy növelem a képességemet, hogy kapjak Tőled. Elengedem az én korlátolt gondolkodásomat és régi beidegződéseimet, és megnyitom magam mindennek, amit Te tartogatsz számomra. Mutasd meg a Te útjaidat, hogy Veled járhassak. Jézus nevében. Ámen.

Fordította: Horváth Lídia

Share
Tagged on:

Vélemény, hozzászólás?


UA-6786688