A boldogság titka

Ebben a rohanó, folyvást változó, egyre bizonytalanabb, félelmekkel teli világban biztosan eszedbe jutnak olyan kérdések, mint: Van-e igazi boldogság? S ha van, lehet hogy csak tiszavirág életű… Elérhetjük valaha a pillanatokon is túlmutató boldogságot? Lehet-e sikeres az ember anélkül hogy felőrlődne, úgy, hogy a család nem megy tönkre a munka, a karrier oltárán? Élhet-e teljes életet, amelyben a test és a lélek harmóniában van? Van-e örök élet? Van-e üdvösség? Létezik-e Isten, s ha igen, lehajol-e egy olyan porszemnyi teremtményhez, mint az ember? Érdekli egyáltalán a sorsunk? Képes-e, és vajon akar-e beavatkozni az egyes ember életébe, hogy az jobbá váljon? Egyáltalán: érdemes effélékkel tölteni nagyon is drága időnket, nem időpocsékolás ilyesmin gondolkozni, változtathat ez az életünkön?

Nos, bevallom, engem érdekeltek az effajta kérdések. Ezekre azonban hiteles, nem filozófiai, elvont, hanem VALÓSÁGOSAN, az életemre is kiható választ egyetlen könyvből, a Bibliából kaptam, s azóta is ez az életem mérőzsinórja. Ez nem is csoda, hiszen a Biblia egy csepp a Menny tengeréből, Isten szava, amely élő és ható, tele van Isten erejével, és megcselekszi azt, amire elküldetett a te életedben is. Ha szabadulásra van szükséged – megszabadít. Ha beteg vagy, és az orvosod is csak hümmög – megggyógyít. Ennek élő tanúja vagyok, hiszen 1992-ben rákos, szarkómás daganatot diagnosztizáltak a nyakamon. Ennek rövid történetét itt olvashatod. Azóta nem csak hiszem, de TUDOM, hogy Ő nem változott: valóban gyógyít ma is! Ráadásul, hogy ne érezd magad olyan bizonytalannak a világban, Isten szava, a Biblia mint egy használati utasítás, pontosan eligazít ebben a világban, hogy már itt is boldog életet élhess. Utat mutat a földi életben, megnyugtató választ ad arra, hogy ki vagy, honnan jöttél és hová tartasz.

Sőt, eljuttat az Istennel való személyes közösségre, a feltámadt Jézus Krisztussal való személyes, bensőséges kapcsolatra, Akit ha követsz, nem tévedhetsz el. Ő az ÚT. Az egyetlen Út a te számodra is, mely biztonsággal célba visz – a Mennybe. Tudod, Ő Isten egyszülött Fia, valóságos személy, Aki bár Istennel volt egyenlő, otthagyta a Menny dicsőségét, hogy érted eljöjjön, magára vette a bűneidet, fájdalmaidat, betegségeidet és minden átkot ott a véres kereszten, ahol kínhalált halt mintegy kétezer évvel ezelőtt. ÉRTED! Megnyitotta előtted a Menny ajtaját, mely Isten trónjához vezet. Ennyire szeret! Isten maga a szeretet. Ő nem elvont, nem távoli: "Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy valaki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." János evangélium

Share
Tagged on: ,

Vélemény, hozzászólás?


UA-6786688