A SZERETET védelme alatt

„Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért akik háborgatnak és kergetnek titeket. Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak.” Mt 5,44-45

Szeresd ellenségeidet,… fordítsd oda a másik orcádat…a legtöbb ember számára ez igen szánalmas, és gyenge módja annak, ahogy egy nehéz helyzetben az ellenfeleinkkel szemben viselkedjünk, azokkal, akik folyamatosan ártani akarnak neked.

De a valóság az, hogy a legbiztonságosabb, és leghatékonyabb út ez. Ez az az út, amin Jézus is járt, és ő sohasem hibázott. Emlékszel arra, amikor Jézus visszament Názáretbe, és a vallásos vezetők dühösek voltak rá, és le akarták lökni a szikláról? Egyszerűen átsétált közöttük, és senki még csak egy ujjal sem tudta érinteni. Más alkalommal elhatározták, hogy megkövezik, de meg sem tudták érinteni. Egyszerűen elsétált. Senki sem tudta megérinteni. Amikor Jézus átsétált a tömegen, nem félt, tudta, hogy nem árthatnak neki, mert Isten szeretetében járt.

Amikor Jézus azt mondta, hogy tartsuk oda a másik orcánkat, akkor nem arra gondolt, hogy állj meg, és engedd, hogy a fejedet szétverjék. Arra gondolt, hogy állj meg szeretetben és hitben, és higgy abban, hogy Isten hatalma megvéd téged, és ez a szeretet biztonságban fog tartani. Jézus arra gondolt, hogy ha valaki megpróbál téged megütni – nem lesz képes erre. David Wilkerson „Kereszt a dzsungelben” c. könyvében Nicky Cruse története tökéletes példája ennek. Nicky az egyik leggátlástalanabb gengsztervezér volt fiatalkorában. Mégis amikor David Wilkerson megállt előtte, és Jézusról beszélt, Nicky képtelen volt ártani neki. Nicky a késével David felé szúrt ugyan néhányszor, ám minden esetben, amikor ezt tette, David csak annyit mondott: Nicky, miszlikbe apríthatsz engem, de minden darabom ezt fogja mondani neked: szeretlek, és Isten is szeret téged. A szeretet miatt Nicky a kését nem tudta olyan közel vinni Davidhoz, hogy ártson neki. Egy természetfölötti erő mindig megállította.

Dehát nekem nincs ilyen szeretet a szívemben – mondhatod erre. De van! A Róm.5,5 azt mondja, hogy Isten szeretete kitöltetett a szívünkbe a Szent Szellem által. Amire szükséged van, mindössze annyi, hogy hozz egy döntést: ezentúl a szeretet irányít majd az emberi érzéseid helyett. Barátom, a szeretet sohasem hibázik! Nem kell aggódnod, hogy hibázol a továbbiakban. Valójában semmi okod sincs arra, hogy bármi felől aggodalmaskodj. Ha Isten szeretetében jársz, akkor élheted a legbiztonságosabb, és a leghatékonyabb életet a földön.

Fordította: Orbán Tibor
Kenneth Copeland: Faith to faith c. könyvéből
K. Copeland Ministry által engedélyezett fordítás

Share
Tagged on:

Vélemény, hozzászólás?


UA-6786688