Törd át a falat!

Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít. (Filippi 4: 13)

Engedelmességben jársz azon az úton, amit Isten készített neked. Nagy lendülettel haladsz előre, Isten áldásai kísérik minden lépésedet. És akkor hirtelen, bumm! – falba ütközöl. Egy betegség, anyagi gond, szellemi kudarc vagy családi probléma, mindegy, milyen formában, de a fal megállít.

A kérdés csak az, mit teszel, amikor falba ütközöl? Kísértést érzel, hogy feladd, és visszafordulj? Ne tedd! Isten képessé tesz arra, hogy áttörj a falon, és tovább haladj.

Nem mondom, hogy könnyű. Igazság szerint nagyon nehéz. De túl kell jutnod a nehéz időkön, ha áttörést akarsz.

Kérdezz meg egy atlétát, ő is ezt fogja mondani! Minden győztes megtapasztalta már ezt. Látszólag a végső pontig hajtotta magát, szúr az oldala, fáj a tüdeje, begörcsölt a lába. És amikor úgy érzi, hogy nem bírja tovább, meghallja az edzője hangját: „Gyerünk! Tovább!”

Az atléták úgy nevezik ezt, hogy „falnak ütközni”. Ilyenkor a testük azt mondja: „Ennyi volt. Tovább nem megy. Nem tudok gyorsabban futni. Abbahagyom.”

A tapasztalt atléta azonban tudja, hogy a „fal” nem a vége. Csak annak a jele, hogy az áttörés küszöbén van. Ha összeszedi magát, és valahogy tovább megy, akkor újabb lökést kap. Hirtelen gyorsabban tud futni, mint addig. Olyan magas szintre jut, amit másképp nem ért volna el.

Amikor a legrosszabbul érzed magad, amikor elborít a kudarc érzése, akkor mélyedj el úgy az Igében, mint még soha. Lehet, hogy egy adott igeversen elmélkedsz napokig, vagy néha hetekig is, és próbálsz kijelentést nyerni belőle, látszólag eredmény nélkül. Aztán hirtelen megvilágosodsz, mint amikor a sötétség után kibukkan a fény. Meglátod az utat az áttöréshez. Annyit kell tenned mindössze, hogy fúrsz egy kis lyukat a problémák falán a hiteddel és Isten Igéjével.

Ne add föl, maradj a helyeden! Nem telik bele sok idő, Isten ereje előretör, és minden akadályt elpusztít, ami az útjába kerül.

Ha ez megtörténik, soha többé nem leszel ugyanaz. Egyetlen áttörés kell csak, és rettenthetetlen bajnokká válsz!

Ajánlott Ige: 1Korinthus 9: 24-27
1Kor 9:24 Nem tudjátok-é, hogy akik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de egy veszi el a jutalmat? Úgy fussatok, hogy elvegyétek.
1Kor 9:25 Mindaz pedig aki pályafutásban tusakodik, mindenben magatűrtető; azok ugyan, hogy romlandó koszorút nyerjenek, mi pedig romolhatatlant.
1Kor 9:26 Én azért úgy futok, mint nem bizonytalanra; úgy viaskodom, mint aki nem levegőt vagdos;
1Kor 9:27 Hanem megsanyargatom testemet és szolgává teszem; hogy míg másoknak prédikálok, magam valami módon méltatlanná ne legyek.

Share
Tagged on: ,

Vélemény, hozzászólás?


UA-6786688