Titkos tudomány

Az okkult szó jelentése titkos, rejtett. Alapvetően a szellemvilágra utal, mely a fizikai érzékszervek elől rejtve van, de bizonyos technikákkal be lehet hatolni ebbe az ismeretlen dimenzióba. Az Isten által tiltott behatolási, ismeretszerzési módok összefoglaló neve az okkultizmus. Az okkult szó jelentése titkos, rejtett. Alapvetően a szellemvilágra utal, mely a fizikai érzékszervek elől rejtve van, de bizonyos technikákkal be lehet hatolni ebbe az ismeretlen dimenzióba. 

Az Isten által tiltott behatolási, ismeretszerzési módok összefoglaló neve az okkultizmus. Ide tartozik többek között a keleti misztika, a varázslás minden formája, fehér-fekete mágia, jövendőmondás, jóslás, asztrológia, sámánizmus, sátánizmus,  levitáció, meditáció, jóga, halott idézés (másként szellem idézés, ún. asztal-táncoltatás), ingázás, bioenergia, és még nagyon sok más. Ezen tevékenységek során mindig sátáni erőkkel kerül kapcsolatba az ember, és Isten szemében ezek nagyon súlyos bűnök. A legnagyobb probléma az, hogy aki ezt "műveli", akarva-akaratlanul, akár tudatlanul is, a szellemvilág sötét oldalára kerül.

5Móz 18:10-12  Ne találtassék te közötted, aki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló; Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző; Mert mind útálja az Úr, aki ezeket míveli, és ez ilyen útálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled.

S hová vezet az okkultizmus? A rejtett, titkos tudomány feszegetése? Hogy milyen következményei lehetnek, ha a természetfelettibe téved az ember, de nem Jézuson keresztül?  Itt olvashatsz  egy írást, amely egy megtörtént esetről szól, főszereplője valóságos személy, aki mindezt átélte – és csak Jézus Krisztusnak köszönheti, hogy nem őrült meg, nem halt meg, és nem a pokol kínjait szenvedi. 

Ne higgyünk hát minden szellemnek, és ne kacérkodjunk a vonzó ismeretlennel (még ha látszólag csupán kanalak és villák hajlítgatásáról van is szó) amely olyan rabságba dönthet, mielőtt észbe kapnánk, hogy nincs az az ember, aki kiszabadíthat! Csak Jézus! Ő viszont ezt meg tudja, és meg is akarja tenni! Lehetsz bármilyen mélyen, bármilyen fogságban – ha segítségül hívod Őt, a bilincs leoldódik! Ezt főhősünk is tapasztalta, és azóta hirdeti Isten végtelen kegyelmét, amely ma is szabadítással, gyógyítással, örök élettel hajol le hozzánk, emberekhez.

Share
Tagged on:

Vélemény, hozzászólás?


UA-6786688