Képes vagy


Máté evangéliuma 7,7 Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.

Mióta érzed úgy, hogy sarokba vagy szorítva, körülvéve látszólag megoldhatatlan problémákkal? Néhányan már éveket töltöttek el azzal, hogy kikerüljenek a pénzügyi szorongattatásból, nehézségekből, de a vége az, hogy még mélyebbre kerülnek. Mások fáradhatatlanul próbálják menteni a házasságukat, s a legnagyobb erőfeszítéseik ellenére évről évre rosszabbodik a helyzet. Mások félelem, depresszió, kábítószer függőség és betegség ellen vívnak elkeseredett csatát.

Mélyen a szívünkben mindannyian tudjuk, hogy kell lenni válasznak azokra a problémákra, amelyekkel szembe kerülünk. De gyakran úgy tűnik, hogy ezek elérhetetlen messzeségben vannak, egy olyan ajtó mögé elrejtve, amely jó szorosan be van zárva előttünk.

Szeretném, ha ma megtudnád: képesek vagyunk kinyitni ezt az ajtót! Jézus maga adta nekünk a kulcsokat. Lehet, hogy most éppen egy olyan szituációban vagy, ami teljesen reménytelennek tűnik. De Istennél vagy egy olyan kulcscsomó, tele kulcsokkal, amely bármilyen helyzetet képes megoldani. Vannak olyan kulcsok, amelyek megnyitják az ajtókat számodra, akár szellemi, fizikai, pénzügyi vagy érzelmi ajtókról is legyen szó. Nem érdekes, hogy az ördög mennyire keményen dolgozik azon, hogy milyen csapdába ejtsen téged. Ha a jó kulcs nálad van, képes vagy a kivezető utat megtalálni.

Isten Igéje tele van az Ő királysága alapelveinek a kulcsaival – kulcsok, amelyek arra vannak, hogy megkötözzék az ördög munkáját, és kulcsok amelyek arra vannak, hogy megszabadítsanak az ördög csapdáiból. Istennél van egy kulcs, amely bárrmilyen lakatot kinyit, amit csak bezárt az ördög. Az Úrnál van egy olyan kulcs is, amely olyan szorosan képes megkötözni az ördögöt gonosz munkájában, olyan szorosan, hogy még megmozdulni sem képes.

Emlékezz erre: nem létezik olyan reménytelen szituáció, és a sötétség erői által olyan agyafúrtan kitalált helyzet, amit Isten királyságának kulcsa ki ne tudna nyitni Isten erejével.

Van egy válasz a te problémádra. Van egy válasz a te helyzetedre. Keresd kitartóan. Kutasd állhatatosan. Ha Isten Igéjében leásol egy helyen, és nem találtad meg a választ, akkor nézz meg egy új fejezetet, egy másik igét. Áss egészen addig, amíg meg nem találod azt a kulcsot. És kopogtass minden ajtón egészen addig, amíg meg nem találod azt, amelyik nyitva van.

Fordította: Orbán Tibor
Kenneth Copeland: Faith to faith c. könyvéből
K. Copeland Ministry által engedélyezett fordítás

Olvasásra javasolt igeszakasz: 63. Zsoltár
Zsolt 63:1 Dávid zsoltára, mikor a Júda pusztájában volt.
Zsolt 63:2 Isten! én Istenem vagy te, jó reggel kereslek téged; téged szomjúhoz lelkem, téged sóvárog testem a kiaszott, elepedt földön, amelynek nincs vize;
Zsolt 63:3 Hogy láthassalak téged a szent helyen, szemlélvén a te hatalmadat és dicsőségedet.
Zsolt 63:4 Hiszen a te kegyelmed jobb az életnél: az én ajakim hadd dicsérjenek téged.
Zsolt 63:5 Áldanálak ezért életem fogytáig; a te nevedben emelném fel kezeimet.
Zsolt 63:6 Mintha zsírral és kövérséggel telnék meg lelkem, mikor víg ajakkal dicsérhet téged az én szájam!
Zsolt 63:7 Ha reád gondolok ágyamban: őrváltásról őrváltásra rólad elmélkedem;
Zsolt 63:8 Mert segítségem voltál, és a te szárnyaidnak árnyékában örvendeztem.
Zsolt 63:9 Ragaszkodik hozzád az én lelkem; a te jobbod megtámogat engem.
Zsolt 63:10 Azok pedig, akik veszedelemre keresik lelkemet, a föld mélységeibe jutnak.
Zsolt 63:11 Szablya martalékaiul esnek el, és a rókáknak lesznek eledelei.
Zsolt 63:12 A király pedig örvendezni fog Istenben; dicséri őt mindaz, aki ő reá esküszik; mert bedugatik a hazugok szája.

Share
Tagged on: ,

Vélemény, hozzászólás?


UA-6786688