Isten Szellem

 

Kenneth E. Hagin

                                                isten_szellem

 

De eljön az óra, s az most vagyon, amikor az igazi imádók szellemben és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres az Ő imádóiul. Az Isten Szellem: és akik Őt imádják, szükség, hogy szellemben és igazságban imádják.  (JÁNOS 4,23. 24)

 

A szellemi dolgok valóságosabbak, mint a fizikaiak. Valóságosabbnak kell lenniük, mert Isten, aki minden anyagi dolgot teremtett, Szellem. Isten láthatatlan képessége hozott létre mindent, amit ismerünk a földön a természetes világban, azáltal, hogy egyszerűen csak kimondta: „Legyenek…”

 

Nem ismerhetjük Istent, nem érinthetjük meg, nem kerülhetünk bensőséges  kapcsolatba vele fizikailag. Nem ismerhetjük, nem érinthetjük meg, nem vehetjük fel vele a kapcsolatot az értelmünkkel sem. Isten Szellem, és hála neki, a szellemünkkel elérhetjük Őt. Az emberi szellem megismerheti Istent. A szellemünk bensőséges kapcsolatba kerülhet Istennel. A szellemünk kapcsolatba léphet Istennel. A  szellemünk imádhatja Istent!

 

 

És mondá Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra. Teremté tehát az Isten az embert az Ő képére, Isten képére teremté őt… (1MÓZES 1,26. 27)

Mert gyönyörködik az Úr az Ő népében… (ZSOLTÁROK 149,4)

 

Ha az ember Isten hasonlatosságára lett teremtve, és Isten Szellem, akkor az embernek szükségképpen szellemnek kell lennie. Isten a saját gyönyörűségére teremtette az embert. Azért teremtette, hogy közösségben legyen Vele. Az ember Istennel egy osztályba tartozik, különben nem tudna közösségben lenni vele.

 

Próbáltál már valaha közösségben lenni egy tehénnel? A tehenek más családból valók, mint te, egy másik osztályba tartoznak. Velük nem tudsz közösségben lenni.

Egymással azonban igen. És Istennel is képesek vagyunk közösségben lenni, mert az ember Isten családjához tartozik. Isten Szellem. Az ember pedig, aki Isten képére és hasonlatosságára lett teremtve, szintén szellemi lény.

 

Megvallás: 

Ez az óra az, amikor az igazi imádók szellemben és igazságban imádják az Atyát. Én egy igazi imádója vagyok az Atyának. Isten Szellem, és én szellemben és igazságban imádom Őt. Az én szellemem minden nappal jobban megismeri Istent. Az én szellemem kapcsolatban van Istennel. Az én szellemem imádja Istent.

 

Isten Szellem, és én is szellem vagyok. Isten képére lettem teremtve és az Õ hasonlatosságára. Istennel egy osztályba, az Ő családjába tartozom. Képes vagyok Isten gyönyörűségére lenni, képes vagyok arra, hogy közösségben

legyek Ővele.

Share
Tagged on:

Vélemény, hozzászólás?


UA-6786688